Pozor na p-OTRAVINY !

Ve schránce jsem objevila e-mail od mého kamaráda. Je to moudrý muž, který se zajímá o přirozenou stravu. Rozhodla jsem se, že výčet naší e-mailové komunikace zabalím do tohoto článku.

Pozor na p-otraviny!! Jsou jich plné supermarkety.! Pokud se snažím dohlédnout do blízké budoucnosti a vidím člověka, který neřeší to, co konzumuje….. Pak zahlédnu „mutanta“, který se původnímu člověku snad už ani nepodobá……

 

Takže! Dejme si POZOR na :

MARGARÍNY

(Některé jsou již celkem hodně kvalitní- ztužování rostlinných olejů probíhá jinou cestou. Kvalitní margaríny najdete v obchodech se zdravou výživou- jinde bych je nehledala..)

Margarín = údajná „obrana“ x cholesterolu.. 🙂 Obsahují velké množství omega 6 nenasycených mastných kyselin. Těchto tukových složek je v naší běžné stravě nadbytek! Tato nerovnováha nepřispívá lidskému zdraví. Margaríny obsahují velice škodlivé a karcinogenní trans-mastné kyseliny- proces emulgace… Jsou často syceny barvivy, emulgátory, chemickými aditivy a vitamíny.

 

LIGHT POTRAVINY

Přirozenější skladba tučnosti je zde nahrazována emugátory a jinými aditivy kuli barvě, chuti, konzistenci a trvanlivosti. = Odtučněný umělý koktejl.

 

OVOCNÉ DŽUSY

Obvykle s obsahem umělých příchutí. Vyrábějí se z „ovocného“ koncentrátu s velkým množstvím cukru a dalších „dobrot“.

UZENINY A MASNÉ KONZERVY

Je známo, že masného podílu zde není mnoho. Jde o sůl, cukr, tuk, uzenářské soli a různé zbytkové „smetí“. S těmito produkty souvisí i rakovina tlustého střeva, která se v Čechách hojně vyskytuje.

 

ENERGETICKÉ TYČINKY

Supermarketové tyčinky tohoto  charakteru nejsou pro lidi, kteří chtějí být fit! Zkuste si někdy přečíst složení těchto poživatin a budete se divit – cukr, nevhodné tuky, aditiva, něco málo extrudovaných obilovin, půl oříšku. Toť vše.

Lepší tyčinku si připravíte sami doma. – vločky, skořice, datle, lžička konopí, trochu agáve sirupu, lískové či jiné oříšky.

Fotografie receptu: Domácí müsli tyčinky

HOTOVÁ MRAŽENÁ JÍDLA

Jsou přesyceny solí! (Studie prokázaly, že jedna porce obsahuje více soli, než je doporučená denní dávka!) jsou to potraviny připravené z potravinářských prášků a směsí. – nic přirozeného zde nenajdete.

 

SNÍDAŇOVÉ CEREÁLIE

V supermarketech najdete většinu snídaňových cereálií, které nejsou slučitelné se životem.. (po jedněch mi okamžitě naskočila vyrážka- lymfa nezvládala odvod všech nepřátelských aditiv) Obsahují obrovské množství cukru a tuku. Ovocný podíl je zanedbatelný a oříšky jsou podřadné kvality- mnohdy plesnivé. Jsou opět průmyslově zpracované, aby se daly snadno připravit. Není opět lepší si připravit své vlastní cereálie ? – vločky, rozinky, oříšky, semínka, skořice, kakaové boby- zaliji mandlovým mlékem.  Mňam 🙂

 

SLADKÉ PEČIVO

Supermarketové koláčky, koblížky, muffiny  s polevou či bez ní…- obsahují mnoho cukru a trans-mastné kyseliny ! Pokud jste závislí na sladkém a rádi byste zrušili tuto závislost. Mám pro vás skvělý typ –  ZDE –

Výsledek obrázku pro sladké pečivo

LIMONÁDY

Spousta cukru a chemikálií je naprostá norma. Mají velkou spojitost s rakovinou a poškozením ledvin (hlavně u žen)  + obezitou + cukrovkou. Light limonády jsou na tom velmi podobně. Marketingový tah- SLAZENO STÉVIÍ- je šálení náročnějšího zákazníka. Stévii zde téměř nenajdete..

 

SLANÉ KREKRY A CHIPSY

Spousta nezdravých tuků a soli. Velice nebezpečné jsou chemické příchutě! – uzená, slanina, sýr. Ve většině najdete akrylamid. (vzniká při vysokých teplotách) Považuje se za viníka mnohých druhů rakoviny.

Co z toho vyplývá? Vyplývá z toho jeden fakt. – Těmto otravinám se buď zcela vyhnu nebo je zařadím čím méně tím lépe!  Jakákoli pravidelnost v konzumaci těchto otravin není v souladu s vaším zdravotním potenciálem.  Přísloví : “ Tisíckrát nic, umořilo osla.“ je zde velice výstižné.

 

PŘIROZENOST A KVALITA „šťastného jídla“, je nad  kvantitu a dokonalý průmyslový design otravin.

 

 

Máte problém se zbavit nezdravého sladkého mlsání? Chtěli byste prožívat svobodu a potěšení ze svých sladkostí?  – zde je můj typ :                            Jak se zbavit závislosti na sladkém

Má práce, kterou neustále rozvíjím (na cestě jsou e-booky  Očisty těla , Proč jíst superpotraviny…)

+   3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví (zde najdete rozhovor s MUDr. Erbenem na téma homocystein)

 

Napsat komentář