Jóga, dech a hormony

Spíše pro ženy, ale muži čtěte také 🙂

Koncem zimy 2016 jsem se seznámila s velice zajímavou ženou, která kdysi objevila svou vášeň v jógovém cvičení. Jmenuje se Jana Černotová. Jana vede své kurzy tzv. hormonální jógy (určené především pro ženy) a kurzy jógy pro muže i ženy s diagnozou diabetu ( nejen pro diabetiky).  Sama, na vlastní kůži jsem vyzkoušela skvělé Janino vedení celého kurzu, rychlé zvládnutí celkem „náročné“ jógové sestavy a především okamžitě pocítila sílu celého cvičení!

Ráda bych Vás- ženy tímto kratičkým článkem inspirovala k případnému budoucímu odhodlání se takovému cvičení věnovat. Tento typ jógy pro mě vytvořil zcela nové prozkoumání svého těla a jeho opětovnou intenzivní aktivaci. Hormonální jóga mě opravdu zvedla ze židle! Zjistila jsem, jak důležité je mít své hormony v pohybu! 🙂

Tento typ jógy je skvělý z hlediska aktivace vitality, aktivace psychiky, aktivace všech tělesných tekutin, aktivace celkového omlazení, aktivace zdraví – zkrátka aktivace celkové ženské životní síly. (Tato jóga je určena pro ženy všech věkových kategorií!)

Základním nosičem jsou jógové pozice- ásány, specificky tvarovaný dech- tzv. Bhastrika  a dech Ujjayi. Dalším důležitým prvkem je tzv. Mulabandha – tvoření a používání energetických uzávěrů v těle a tím prohlubování efektu celého cvičení. Naučíte se vědomě vést svou vlastní „vyrobenou“ energii skrze své tělo.

Možná také zjistíte, že v dechu máte co dohánět… Na dech jsme sice všichni zvyklí, ALE , bohužel, jsme v něm velice skoupí… 🙂  Bez dechu, stejně jako bez vody není života!

Natočila jsem pro Vás krátké povídání s Janou Černotovou, jak jinak, než o józe, dechu a hormonech. 🙂

J1

                                          ROZHOVOR S JANOU ČERNOTOVOU

 

 

:) Z mého depozitáře  :

Máte problém zbavit se nezdravého sladkého mlsání? Chtěli byste prožívat svobodu a potěšení ze svých sladkostí?  – zde je můj typ :

 Jak se zbavit závislosti na sladkém

Má práce, kterou neustále rozvíjím – e-booky zdarma :

+   3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví (zde najdete rozhovor s MUDr. Erbenem na téma homocystein)

+ Superpotraviny  Pro každodenní pevné zdraví!   (rozhovor s Ditou Křížkovou o superpotravinách)

 

Napsat komentář