Obveselte svá játra, ona pak obveselí Vás

Zdá se, že jarní teploměr se pomalu nastavuje. Únor bílý, pole sílí — nejspíš letos nezažijeme. Možná si zvykáme novému rytmu „zmanipulované“ přírody.?

Mám tady jeden jarní typ, který velmi dobře popisuje orientální zdravověda. –  Čas předjaří a jara = čas na uvolňování a očisty jater.

Játra hrají velice důležitou roli! Filtrují krev. Vyrábějí žluč, která je důležitá pro emulgaci tuků. Jsou centrálním orgánem látkové výměny. Hrají důležitou roli při detoxikaci organismu a metabolické činnosti.Vyrábějí enzymy. Hlídají kvalitu vnitřního prostředí. Hrají důležitou úlohu v nastavení vaší psychiky – duševní a nervová činnost- rovnováha emocí. Deprese se většině lidí prohlubují právě v jarním období.

Jak se projevují přetížená a unavená játra? – únava, únava a únava.., zelenohnědé kruhy kolem očí, mezi obočím ke kořeni nosu jde hluboká vráska. Bolesti hlavy a bolesti za očima. Stále se zhoršující zrak. Ruce majitele přetížených jater jsou často zkřížené na prsou, ramena jsou vytažená, bojovně vysunutá dopředu. Majitel přetížených jater je netrpělivý, krátce slovně odsekává, nedokáže se vcítit do problému druhého, má tendenci ke vztahovačnosti. Má také komplikované sny. Budí se mezi 1. a 3. hodinou ráno.

K přetížení jater přispívají nejen nezvládnuté a již neovladatelné emoce, zátěž z vnějšího prostředí, ale také strava! POZOR při -Nadužívání masa,vajec, potravin s vysokým obsahem tuků- veškeré smaženiny, nadměrná spotřeba mléčných výrobků- především tvrdých sýrů. Alkohol! Negativně na játra působí nadměrnost soli, chemických léčiv a cukru!

11-nápoj z ječmene

Jak tedy obveselit svá játra?  

Vylehčete svou strav, jak nejvíce umíte! (v minulosti byly zcela běžné a moudrými předky praktikované maso-půsty a také půsty) Zkuste jeden či dva dny v týdnu strávit na čerstvých šťávách. Po ránu vypijte sklenici teplé vody s několika kapkami citronové šťávy. Vyhýbejte se studeným a chlazeným nápojům.

Bez názvu1   Bez názvu5   Bez názvu4   Bez názvu3   Bez názvu7

Přidávejte na své talíře zelené výhonky, klíčky všeho druhu a kysanou zeleninu!  (Kyselou chutí se prezentují játra, hořkou zase žlučník.) Jakmile vyraší první plevele- pravidelně je přidávejte na svůj talíř- kopřiva, pampeliška, sedmikráska, bršlice ad.

Skvělý čistič pro vaše játra může být i bylina Ostropestřce Mariánského – tinktura, olej.

images

Zamilujte se do Kustovnice čínské – goji. kustovniceKustovnice zlepšuje zrak. Vedle betakarotenu, vitaminu C, vitaminů skupiny B a dalších látek obsahuje sloučeninu betain. Ta podporuje regeneraci jaterních buněk. Játra využívají betain k výrobě cholinu, který nás zklidňuje, zlepšuje paměť a chrání játra proti ztučnění.

 

Pijte jablečnou čerstvou šťávu nebo jablečný mošt !!!!!

Pijte jablkovou šťávu na vytrávený žaludek, nejlépe půl litru denně. Je bohatá na hořčík, železo, křemík a draslík!

Pro tyto účely se mi skvěle hodí loňská „zapomenutá“ jablíčka z mojí zahrádky.

IMG_0229   IMG_0232   IMG_0234

Kyselina obsažená v jablečné šťávě rozšiřuje žlučovody a změkčuje žlučové kameny. Jablečná šťáva napomáhá peristaltice střev.

Je to prostě skvělý elixír mládí. 🙂   (po požití jablečné šťávy si buď vyčistěte zuby nebo pouze silně vypláchněte ústa – schované zbytky této šťávy by mohly ovlivňovat vaši zubní sklovinu)

Následně po této 14 denní jablečné kůře by moha následovat velice zásadní očista jater, která se provádí pomocí epsomské soli, olivového oleje a citronové šťávy. Pro provedení této očisty, je nezbytné mít vyčištěný zažívací a vyprazdňovací trakt – střeva. Záměrně ji zde neuvádím.- Je to velice zásadní jaterní kůra a zodpovědnost za předané informace je vysoká. Sama jsem touto očistou již několikrát ve svém životě prošla.

 

Vřele doporučuji se podívat na dva „cviky“, které se pomohou smát Vašim játrům.

 1. PROTAŽENÍ MERIDIÁNU JATER  

2.CVIK PRO POSÍLENÍ JATER

 

Máte problém se zbavit nezdravého sladkého mlsání? Chtěli byste prožívat svobodu a potěšení ze svých sladkostí?  – zde je můj typ :                            Jak se zbavit závislosti na sladkém

Má práce, kterou neustále rozvíjím (na cestě jsou e-booky  Očisty těla , Proč jíst superpotraviny…)

+   3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví (zde najdete rozhovor s MUDr. Erbenem na téma homocystein)

 

Napsat komentář