Jak a proč se zbavit závislosti na sladkém?

Řešíte dilema – dát si nebo nedat si? Toto dilema jsem v minulosti řešila velmi často a nevycházela z údivu, že si jaksi samovolně nedokážu PORUČIT- NEDÁM SI!  Pokud se mi to přeci jen podařilo, již druhý den jsem nebyla úspěšná a DALA JSEM SI. Pocity viny, nepohoda ze snadného přibývání na váze a rozhašená psychika pak následně doprovázely tyto moje dílčí nezdary..

Nyní vím, že urputná potřeba sladkého, tak docela nesouvisí se silou naší vůle. Vypovídá o mnoha, „pod povrchem naší osoby“, skrytých faktech a akcích.

Vím, že sladké závislost je téma spousty lidí. Proto jsem napsala e-book Jak se zbavit závislosti na sladkém. Zde jsem rozebrala všechny aspekty toho, proč naše vůle zde nenajde uplatnění a také to, co všechno „potravina“ zvaná cukr umí +  spoustu dalšího….

Představte si! Závislost na cukro- sladkém dokáže vybudit nelítostnou emoční agresi.  🙂  🙂

IMG_0031 IMG_0032 IMG_0030

Popíši zde příběh z mé minulosti:

Po dlouhé době jsem se setkala se svou známou, která navrhla zajít do cukrárny na kávu a zákusek. (klasika) Stojíme u proskleného pultu se všemi možnými sladkými divy světa a vybíráme.. Zalíbil se mi koláček s tvarohem a borůvkami- mají poslední, mám v úmyslu si dát právě tento.

Do řady, hned za mě, přibili dva muži. Také slastně hledí, co by si dali dobrého.. V tom slyším jednoho muže, jak šeptá kolegovi- dám si koláček s tvarohem a borůvkami.

Trochu mě zamrazilo, ale v duchu jsem si řekla – kdo dřív přijde, ten dřív mele…. Objednávám si koláček. Periferně pozoruji reakce muže. – Jeho oplácaný obličej velice zrudnul a celkově začal být nervózní. Dělám, jakože nic.. Vím, co muž prožívá. Nejraději by mě . . . . . !

Usedáme a začínáme s konzumací. K vedlejšímu stolku sedají oni dva muži. Nespokojený muž, který chtěl „můj“ koláček, po mě vrhá nenávistné pohledy. Není mi to příjemné, ale dělám, jakože nic…

Najednou již nedokáže pouze vrhat nenávistné pohledy a musí promluvit k viníkovi, který mu ublížil! “ Vy jste mi vyfoukla borůvkový koláček, chodím sem na něj!!“ Okamžitě jsme se stali centrem pozornosti celé cukrárny. Polykám na prázdno a nevím, co k tomu říct… Prohodil ještě jednu větu..!

Napadá mě, pouze jediné na uklidnění celé situace. “ Mohu vám nabídnout alespoň jednu polovinu?“ To pán nečekal a zrudl ještě víc – nyní však šokem, studem a vystřízlivěním ze svého sladkého mámení.. “ Nee, ne,ne, to je v pořádku, stačí mi tento jablečný ….“   Psycho-potyčka je „hladce“ zakončena.  🙂

Zdá se, že s cukrem a cukrovými sladkostmi se člověk jen tak do pohody nedostane…

face- konec

Jak se zbavit závislosti na sladkém – komplexní přehled + akční kroky, které vedou k proměně.

Staňte se sladce nezávislí- zdraví a v pohodě !!  🙂

 

Uvědomme si souvislosti mezi lidským zdravím a dnešní dobou.  Zde si zdarma stáhněte můj e-book – 3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví.

Napsat komentář