Vitariánství, raw food, syrová a živá strava

Je vitariánství nějaký palný, plochý, nesmyslný, záhy rychle pohasnoucí HIT a MÓDA této doby? Nebo konečně předzvěst a možnost PŘIROZENĚJŠÍHO prožívání svého těla-života v zuřivém náročném technicko-technologickém, od přirozena a přírody odtrženém proudu bytí 21.století. ?

Ráda se podělím o svou zkušenost o velkém objevu živé stravy.

Se systém stravování prostřednictvím ovocných a zeleninových šťáv Dr. Walkera jsem se setkala již na vysoké škole (před 15 lety). Tehdy jsem nedokázala uvěřit, že by tento systém mohl přinést nějakou významnou hodnotu do mého života.

Se stravováním jsem měla velké problémy a objevila pro sebe makrobiotiku. Putovala jsem s ní několik let. Vyřešila mi mnohé a utříbila pohled na zdraví talíř. Také mi pomohla se „usadit“. Nevyřešila však zcela všechny moje zdravotně-tělesné neduhy. (komplikované trávení a podobně …)

Před čtyřmi lety, ležíce ve své posteli se silnou chřipkou a notebookem, jsem narazila na video Teal Scott. Toto video pojednávalo o živé stravě. Měla jsem v hlavě makrobiotický koncept „veškerého vařeného“. Navíc bylo zimní období – neexistovala konzumace nevařené zeleniny! V odpoledních hodinách mě přišla navštívit moje maminka. Přinesla marodovi svůj zeleninový syrový salát.

3- s rychlokvašeným květákem

 

Chvíli jsem váhala….. Následně jsem si ho dala a to navzdory zimnímu období a konceptu v hlavě! Cosi ke mě promluvilo a zároveň se pro mě otevřely jakési pomyslné dveře. A pak TO běželo již zcela samo – brouzdala jsem na internetu a učila se novému pojetí svého talíře. Byl to obrovský příliv mentální energie, který se ukázal jako nástup do NOVÉHO SVĚTA ŽIVÉHO STRAVOVÁNÍ.

Tento živý svět je velmi mocný. Všem, kteří jsou pro něho připraveni ukazuje nevšední zázraky. Dokázala bych to označit jako zázrak vzkříšení z mrtvých. 🙂  Ano, je to tak.

Tento živý svět má své vlastní zákony, kterým se není třeba dlouze učit. Je to totiž zákon PŘIROZENOSTI, CITLIVOSTI, NEZASTŘENÉHO VNÍMÁNÍ, LÁSKY, SOUCÍTĚNÍ, ENERGIE A RŮSTU ZDRAVÍ.

Ráda se setkávám s lidmi, kteří se živí živou stravou. S lidmi, kteří v tomto stravovacím režimu putují již nějakou dobu a mohou se podělit o své vlastní zkušenosti. Podávají nám všem důkaz, že nastupuje nová éra přístupu ke stravě. Nová éra přístupu k přírodě a ostatním živočichům. Není to pouze módní plochý kolek. Řady vitariánů se neustále celosvětově rozrůstají.

Pro mě je živá strava nový způsob života na této planetě. Života, který je života-schopný a udržitelný pro blízkou i vzdálenou budoucnost.

Požádala jsem Ditu Křížkovou, aby se s námi podělila o svůj živý příběh. Zde je možné shlédnout náš společný video-rozhovor.

                   ::::::::ZDE::::::

Dita 2

                                                                                    Děkuji Ti Dito. 🙂

 

Další má práce – e-booky :

 3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví

Jak se zbavit závislosti na sladkém

Napsat komentář