Stojíme vprostřed občas velmi horkého českého léta. (dnes docela chladno.. 🙂 ) V tuto Jang- dobu se toužíme zchladit – jak zvenku, tak zevnitř.
Mám pro Vás typ na zdravé sladké zchlazení – sama jsem si tuto lahůdku připravila :
Připravte si, základ :
- 6 zralých banánů
- hrnek namočených oloupaných mandlí či lépe – mandlové máslo
- trochu pomletého vanilkového lusku
- agávový sirup nebo čerstvý med ( množství podle chuti)
- pár kapek citronu
- trochu vody nebo rostlinného mléka pro snažší mixování
Dále můžete ještě přidat : (záleží na vaší fantazii a chuťovém nastavení)
- namočený a rozmixovaný strouhaný kokos
- mátové nebo konopné lístky
- namočená a rozmixovaná konopná semínka
- zakysanou smetanu
- rozmixované maliny, borůvky
- namočené sušené brusinky
- raw drcené kakaové boby
- skořici
Ingredience pro samotný základ rozmixujte na hladkou kaši. Dále přidejte podle libosti Vámi vybrané ingredience z druhého sloupečku. Hmotu nalijte do jakékoli potravinářské plastové dozy a dejte do mrazničky. Můžete ještě udělat jeden fígl a sice :: Sledujte tuhnutí hmoty v mrazáku. Polozmraženou hmotu, která je ještě dostatečně měkká na to, aby se dala „krájet“ — vyjměte z mrazničky. Lžící, naběračkou či zmrzlinovačkou tvořte kuličky, které dejte opět do dozy a nechte zcela zmrznout. Takto je máte připravené k servírování. Hmota většinou ztuhne velmi tvrdě, ale při pokojové teplotě velmi rychle povoluje.
Dobrá rada : Každé sousto dobře rozpusťte a prohřejte v ústech ( byť by bylo 40 ve stínu 🙂 ), tak, aby to za Vás nemusel dělat žaludek a za podchlazení se neodvděčil bolestí…. 🙂
Z mého depozitáře :
Máte problém se zbavit nezdravého sladkého mlsání? Chtěli byste prožívat svobodu a potěšení ze svých sladkostí? – zde je můj typ :
Jak se zbavit závislosti na sladkém
Má práce, kterou neustále rozvíjím (na cestě je e-book o očistných praktikách těla )
+ 3 důvody, proč se v dnešní době zaměřit na tělo a prevenci, která vede ke zdraví (zde najdete rozhovor s MUDr. Erbenem na téma homocystein)
+ Superpotraviny Pro každodenní pevné zdraví! (rozhovor s Ditou Křížkovou o superpotravinách)